Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

 Αυτό ήταν το θέμα της εκδήλωσης που οργανώθηκε από το Ελληνικό Λύκειο Αννοβέρου σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Αννοβέρου και παρουσιάσθηκε στο φιλόξενο χώρο κάτω από τον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών την Κυριακή 22/05/2022, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και την Επιμνημόσυνο Δέηση για τους νεκρούς της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Την εκδήλωση άνοιξαν ο Διευθυντής του Ελληνικού Λυκείου κ. Φοίβος Χατζημιχαήλ και ο Εφημέριος του ναού πατήρ Γεράσιμος. Πρώτος ομιλητής ήταν ο Πρόξενος του Γενικού Ελληνικού Προξενείου Αμβούργου κ. Μιχαήλ Αγγελόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της εποχής. Σύντομη αναφορά στο «ολοκαύτωμα» των Ελλήνων του Πόντου έγινε και από την Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων κ. Αναστασία Συμεωνίδου.

Ακολούθησε η εισήγηση της καθηγήτριας του σχολείου μας κ. Παναγιώτας Αλατζόγλου, η οποία πλαισιώθηκε από ποντιακά τραγούδια που απέδωσε η καθηγήτρια του σχολείου κ. Ελένη Ρίζου με τη συνοδεία της ποντιακής λύρας του κ. Γιάννη Τσαρίδη και τη συμμετοχή των μαθητών μας.

Στους παρισταμένους προσφέρθηκε καφές από το Σύλλογο Ποντίων.Η εκδήλωση, που έφερε κοντά τους Έλληνες της πόλης μας και συνέβαλε, ώστε να διατηρηθεί η μνήμη του παρελθόντος και να αποδοθεί τιμή σ’ αυτούς που χάθηκαν, ολοκληρώθηκε με την επίδοση αριστείων και βραβείων στους μαθητές του σχολείου μας που αρίστευσαν κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου