Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

   Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Μαραθώνα συνοδευόμενοι από καθηγητές τους επισκέφθηκαν, ύστερα από πρόσκληση, το Ελληνικό Λύκειο Αννοβέρου στη διάρκεια της εκδρομής τους στη Γερμανία, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Καθιέρωση Παγκόσμιας ημέρας για την Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό».

   Οι μαθητές των δύο σχολείων παρουσίασαν εργασίες τους με θέμα την Ελληνική Γλώσσα και στη συνέχεια ακολούθησαν κοινές δράσεις. Μέσα από τις δράσεις με μορφωτική αξία που πραγματοποιήθηκαν από τα σχολεία επιδιώχθηκε η ενεργός εμπλοκή των μαθητών με στόχο τη γνωριμία και την αλληλοκατανόηση και τη συνειδητοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με ιδιαίτερη έμφαση στην Ελληνική γλώσσα καθώς και η ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών.

   Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μοιράστηκεν καλές πρακτικές, παιδαγωγικούς προβληματισμούς και προσδοκίες, δημιουργώντας μεταξύ των τριών σχολείων εποικοδομητικούς δεσμούς φιλίας.

   Τα σχολεία του Μαραθώνα πρόσφεραν δώρα - αναμνηστικά από το Μουσείο Μαραθωνίου και βιβλία με την ιστορία της περιοχής - στο Λύκειο Αννοβέρου και στο τέλος παρατέθηκε δεξίωση, η οποία οργανώθηκε από τους μαθητές του Λύκείου.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου